Bostadsmarknaden & Coronaviruset

Estate Stockholm - Costa del Sol / Bostadsmarknaden  / Bostadsmarknaden & Coronaviruset

Bostadsmarknaden & Coronaviruset

Vi har alla hamnat i en väldigt speciell situation och i skrivande stund är hela hela Spanien i karantän, vilket givetvis påverkar bostadsmarknaden på Costa Del Sol.

Här försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna vi får just nu:

Vad tror ni kommer att hända med bostadsmarknaden på Costa del Sol?

Vi kommer utan tvekan få effekter på bostadsmarknaden, men än så länge är det alldeles för tidigt för att säga exakt i vilken omfattning. Vi ser en klar minskning av utbudet och att många säljare och köpare väljer att avvakta. Bostadsmarknaden kommer inte att stanna, utan när den svåraste perioden är över kommer viljan och behovet av att sälja och köpa bostad på Costa del Sol fortfarande att finnas kvar.

Hur ska jag göra om jag tänkt köpa eller sälja en bostad på Costa del Sol i vår?

Hör av dig till oss via mail eller telefon. Situationen förändras från dag till dag och vi kan berätta lite mer om läget just nu på Costa del Sol. Även om du inte kan eller vill genomföra affären precis nu, är det bra att vara förberedd för den dag när förutsättningarna är bättre

Jag har redan bestämt mig för att sälja min bostad, hur gör jag nu?

Hör av dig till oss så startar vi processen. Det mesta av arbetet gör vi digitalt, advokater arbetar fortfarande och vi har daglig kontakt med dem. Notarier har fortfarande öppet och fastighetsaffärer genomförs trots rådande läge.

Jag har min fastighet till salu hos er, hur arbetar ni med det uppdraget nu?

Alla våra mäklare arbetar idag hemifrån och är, precis som vanligt, i kontakt med våra kunder över hela världen. Vi skickar förslag på olika fastigheter, använder oss av google maps, delar länkar och annat digitalt material med kunden som visar och beskriver just det område där er fastighet finns.

Vi har möjlighet att genomföra digitala visningar och möten, något som vi även kommer att utveckla i framtiden.