Title Image

Köpa bostad på Costa del Sol

Vi hjälper dig genom hela processen

Köpprocessen

Funderar du på att köpa en fastighet i Spanien och på Costa del Sol? Härligt! Här hittar du allt du behöver veta om köpprocessen och att köpa bostad på Costa del Sol.

01. Förberedelser

Det första du måste göra är att skaffa ett NIE-nummer, om du inte redan har det. NIE, eller Número de Identificación de Extranjeros, innebär att du är registrerad hos den spanska skattemyndigheten. Om du är osäker på hur du skaffar ditt NIE så hjälper vi dig.

Om du behöver hjälp med finansiering har vi ett nära samarbete med några av de största bankerna i Spanien.

02. Visning & budgivning

När du hittat en bostad som intresserar dig, hjälper vi dig med visningen. Om du gillar det du ser, sker en förhandling och köpare och säljare kommer överens om ett försäljningspris.

03. Kontrakt

Nästa steg är ett reservationskontrakt. Detta kontrakt är bindande, och vid undertecknande betalar man en deposition på 6 000€. Bostaden plockas då bort från marknaden under en reservationsperiod på 8-14 dagar.

Din advokat kontaktar säljarens representant och erhåller all dokumentation om fastigheten. detta görs för att kontrollera att alla tillstånd är på plats. Det är viktigt att kontrollera att det inte finns några utestående lån, skatter eller andra kostnader på fastigheten.

När din advokat godkänt all dokumentation ska ett köpekontrakt signeras. Vid signering betalar köparen vanligtvis 10% av försäljningspriset.

Reservationskontrakt

Förvärvsanalys (Due Diligence)

Köpekontrakt

04. Lagfartsskrivning

Innan du får dina nycklar ska lagfartsskrivning ske och den slutgiltiga betalningen ska genomföras hos notarien.

05. Registrering

När lagfarten har undertecknats så registreras fastigheten hos myndigheterna. Man ska även informera leverantörer av el, telefon, vatten osv om ägarbytet.

Grattis! Nu är det äntligen dags att njuta av ditt nya hem! Om du behöver renovera din fastighet eller har några frågor om livet i Spanien så är vi givetvis tillgängliga även efter genomfört köp. Tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss så berättar vi mer

Några frågor? Kontakta oss!