En uppdatering om läget i Spanien

Ett förtydligande om läget i Spanien i allmänhet, och på Costa del Sol i synnerhet!

Vi får dagligen många frågor från våra kunder om hur det egentligen är just nu på fina Costa del Sol vad gäller Covid-19 och Corona. Av denna anledning vill vi här ge er en bättre inblick i hur situationen ser ut just nu.

  • Malaga flygplats är högst verksam. Flyg kommer och går från morgon till kväll. En kort hälsodeklaration fylls i och överlämnas före ankomst.
  • Costa del Sol har sedan pandemins intåg haft en väldigt låg smittspridning och till vår glädje har det fortsatt att vara så.
  • Åtgärder och social distansering är på plats för allas bästa och vi bär alla obligatorisk ansiktsmask när vi förflyttar oss från punkt A till punkt B. Sjävklart krävs ingen mask på när man njuter på stranden/i poolen eller när man slagit sig ned vid bordet på en restaurang eller bar för att äta.
  • Regeringen har varit tydlig och nyligen uttalat att inga kommande karantäner eller lockdowns planeras. Istället finns ett urval av åtgärder där varje region väljer vad som ska implementeras.
  • Öppettider på barer, restauranger och nöjesanrättningar har justerats till klockan 01:00. Så fortsatt finns det gott om tid att avnjuta det spanska köket och med gott om plats för alla!

För alla er som funderar på att resa till Costa del Sol kan vi meddela att vi, under omständigheterna, lever ett väldigt gott liv här och så kan även ni göra. Vi njuter av sol, bad, god mat, träning och sköna utflykter. Nu även bra utbud, tillgänglighet och billiga hotellpriser!

För er som har eller haft planer på att köpa bostad på Costa del Sol,  kan vi meddela att marknaden är fortsatt stabil med vissa fall möjlighet till fördelaktig förhandling. Costa del Sol har så mycket att erbjuda och dessa mjukare värden, såsom 320 soldagar per år hjälper marknaden att bibehålla köpkraft.

Spanien kallar vi läget för  ”ny normalitet”. Ett levnadssätt som vi tror kan appliceras i hela världen. Vi fortsätter leva och blicka framåt!

Nya tider, nya drömmar!

Ring, maila eller kontakta oss via sociala medier för frågor om läget i Spanien, bostadsmarknaden, specifika bostäder, videovisningar eller annat!

Vi på Estate Sthlm – Costa del Sol önskar er alla en fortsatt skön sommar!