Livet i karantän

Mitt namn är Anna och jag arbetar vanligtvis som Kontorschef på Estate i Fuengirola. Sedan några veckor tillbaka ter sig dock livet i Spanien lite annorlunda.

Jag och min familj bor i ett villaområde i Fuengirola och vi får endast gå ut för att slänga våra sopor eller för att gå en runda med vår lilla hund. Vi är dock lyckligt lottade som har en trädgård med pool och underbar utsikt över Fuengirola.

För att klara av karantänen har vi försökt skapa klara rutiner. Klockan 08:30 ringer klockan och mina döttrar börjar med sina onlinelektioner och aktiviteter. Universiteten i Andalusien har ställt in alla lektioner med personlig närvaro och kör all undervisning online.

Jag och min man jobbar så gott vi kan och klockan 14:00 är det lunch. För mig är detta en av höjdpunkterna på dagen då jag normalt inte äter hemma men nu kan njuta av att ha hela min familj samlad. På eftermiddagen fortsätter vi med studier och jobb.

Kvällarna tillbringar vi med att spela spel eller se på något på TV:n. Döttrarna brukar även “umgås” med sina vänner via google meet.

Än så länge tycker jag att det går bra med karantänen men om det drar ut på tiden kommer det nog blir svårt att hålla på de dagliga rutinerna. Men jag hoppas mest av allt att denna märkliga situation snart ska lösa sig så att vi alla kan få gå ut igen i trygghet och njuta av vår underbara stad Fuengirola och fantastiska Costa del Sol.