Funderar du på att sälja din bostad på Costa del Sol?

Att sälja sin fastighet på Costa del Sol är inte komplicerat men det finns en hel del saker man måste tänka på. Det är därför vi är här för att hjälpa dig att fatta rätt beslut och för att göra försäljningen så enkelt som möjligt.

Vårt team talar svenska, finska, norska, engelska och spanska. Vi marknadsför alla våra bostäder på våra webbsidor på fyra språk samt på flera nationella och internationella fastighetsportaler i hela Europa. Vi samarbetar med ett flertal fastighetsmäklare i de nordiska länderna och Spanien och når många potentiella köpare via sociala medier och specifika marknadsföringspaket skräddarsydda efter dina behov.

Låt oss sälja din bostad

Vår listningsmäklare Daniel kan berätta allt om hur det går till när du ska sälja din bostad på Costa del Sol.

+34 663 508 364
daniel@estatecds.com

Gratis värdering av din bostad


Ladda upp bild


Att sälja i Spanien - så funkar det

Efter att vi har kommit överens om ett försäljningsavtal ska du förse oss och din advokat med dokumentation och information om din fastighet. Skulle någon dokumentation saknas, kan vi hjälpa dig att få tag på den.

RG9rdW1lbnRhdGlvbiUyMCUyNmFtcCUzQiUyMEluZm9ybWF0aW9u

Vi besöker din fastighet och gör en värdering baserad på tidigare försäljning i området. Ditt hem fotograferas och vi ser till att alla bilder är av högsta kvalitet.

ViVDMyVBNHJkZXJpbmclMjAlMjZhbXAlM0IlMjBGb3RvZ3JhZmVyaW5n

Din hem publiceras på vår hemsida, i sociala medier och på alla våra bostadsportaler så att andra mäklare på Costa del Sol också kan se din fastighet och presentera den för sina kunder.

TWFya25hZHNmJUMzJUI2cmluZw==

Vi kontaktar alla lämpliga köpare i vårt kundnätverk och visar ditt hem för dem som är intresserade.

VmlzbmluZw==

Nästa steg är att skriva på reservationskontraktet. Detta kontrakt är bindande. När köparen skriver under kontraktet betalar hen en deposition på 6000€ och bostaden plocka bort från marknaden under 8-14 dagar.

UmVzZXJ2YXRpb25za29udHJha3Q=

Din advokat kontaktas av köparens representant för kontroll av all dokumentation.

RiVDMyVCNnJ2JUMzJUE0cnZzYW5hbHlzJTIwJTI4RHVlJTIwRGlsaWdlbmNlJTI5

När all dokumentation är godkänd, kan köpekontraktet undertecknas. Vanligtvis betalar köparen 10% av försäljningspriset vid denna tidpunkt.

SyVDMyVCNnBla29udHJha3Q=

Sista steget är att lagfartsskrivning hos notarien. Slutgiltig betalning genomförs och den nya ägaren får ta över nycklarna till fastigheten.

TGFnZmFydHNza3Jpdm5pbmclMjAlMjZhbXAlM0IlMjBCZXRhbG5pbmc=