Title Image

Ska du sälja din bostad?

Vi hjälper dig att hitta rätt köpare

Ska du sälja din bostad på Costa del Sol?

Att sälja sin fastighet på Costa del Sol är inte komplicerat men det finns mycket att tänka på. Vi hjälper dig att fatta rätt beslut och gör försäljningsprocessen så enkel som möjligt för dig.

Säljprocessen i fem steg

VILL DU VETA MER?

Vi kan berätta mer om hur det går till att sälja sin bostad på Costa del Sol.

Låt oss sälja din bostad

Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

01. Dokumentation & information

När försäljningsavtalet har ingåtts förser du oss med din och din advokats dokumentation och information om din bostad. Vi kan hjälpa dig att ta fram all dokumentation om du av någon anledning inte har den.

02. Värdering, fotografering & marknadsföring

Vi besöker din bostad och gör en värdering som bland annat baseras på tidigare försäljningar i området. Vi fotograferar ditt hem och ser till att alla foton är av högsta kvalitet.

Ditt hem publiceras sedan på vår hemsida, i sociala medier och på alla våra fastighetsportaler så att andra fastighetsmäklare på Costa del Sol också kan se ditt hem och presentera det för sina kunder.

03. Visning

Vi kontaktar alla potentiella köpare i vårt nätverk och visar ditt hem för dem som är intresserade.

Fysiska visningar på plats om möjligt, annars genomför vi onlinevisningar om kunden inte kan besöka Costa del Sol och din bostad.

04. Kontrakt

Nästa steg är att underteckna ett juridiskt bindande reservationskontrakt. När köparen tecknar avtalet betalar hen en deposition på 6 000 € och fastigheten tas bort från marknaden under en period på 8-14 dagar.

Din advokat kontaktas av köparens juridiska ombud för all dokumentation för fastigheten.

När din advokat har godkänt all dokumentation kan ett köpekontrakt undertecknas. Vid undertecknande betalar köparen 10% av det totala försäljningspriset.

Reservationskontrakt

Förvärvsanalys (Due Diligence)

Köpekontrakt

05. Lagfartsskrivning & betalning

Sista steget är en lagfartsskrivning hos notarien. Slutgiltig betalning genomförs och den nya ägaren får ta över nycklarna till fastigheten.

Kontakta oss så berättar vi mer

Några frågor? Kontakta oss!